Editorial Garbuix és una associació editorial sense ànim de lucre que cerca constantment projectes novedosos, originals i sovint arriscats, que no tenen lloc a les grans editorials, per tal d’oferir als nostres lectors l’oportunitat de descobrir-los.

Qui hi ha darrere Garbuix

“¡Hola! Som l’Elena i la Cati, fundadores d’Editorial Garbuix. Som editores i escriptores i vàrem crear Garbuix a la recerca de lectors i hem trobat moltes coses més: autors, traductors, il·lustradors i periodistes, entre altres, que ens han volgut ajudar a construir aquest projecte i amb qui creix dia a dia”

Trobaràs a l’Elena a Barcelona i a la Cati a Mallorca. Pots escriure a les dues a elena@editorialgarbuix.org o cati@editorialgarbuix.org

D’on ve Garbuix

Tot va néixer d’un punt de partida molt senzill i clar: tot escriptor necessita lectors. Després d’un temps intentant trobar aquests lectors pels mitjans tradicionals, vam decidir que tal vegada era més efectiu i, sobretot, molt més útil per altres persones en la nostra situació, crear el nostre propi camí per accedir a tot aquell que cerca històries noves, móns diferents i llibres on perdre’s.

Vam començar fa tres anys, vam cercar gent amb ganes d’escriure i vam autopublicar un llibre recopilatori de contes on vam participar 10 joves. El vam batiar com “10 fracasados”. El vam vendre per Sant Jordi (Barcelona) i ens vam sorprendre amb la quantitat de gent que va apostar per nosaltres i va decidir donar-nos una oportunitat comprant el nostre llibre. Amb els doblers que en vam treure, vam publicar dos llibres més l’any passat: un altre recopilatori amb el títol “12 cabezones” i un conjunt de relats breus amb el títol “Malsofrits”. I vam tornar a rebre una bona acollida així que… Per què no seguir?”

Què publiquem

Ara mateix treballem en dues línees de publicació:

- Per una banda, busquem i publiquem projectes d’autors joves (o no tant…) que, com nosaltres, tenguin ganes que algú els llegeixi. A més de projectes personals d’aquests autoris, cada any per Sant Jordi publiquem un conjunt de relats d’autors que responen a aquest perfil.

- Per altra banda, treballam en la línea de literatura infantil i juvenil. Busquem potenciar la creativitat i l’interés per la cultura dels joves lectors. També publiquem una revista anual, Blank, on els més joves tenen l’oportunitat de publicar els seus propis textos.

No volem deixar de créixer i descobrir coses noves i per això estem interessades en tot tipus de propostes, dins i fora d’aquestes línees.

Per què ho fem

Ja fa temps que ens vam adonar que, al contrari d’allò que expliquen les grans editorials, no és necessati tenir un macroprojecte per tal d’existir i que, avui dia, la impressió digital permet oferir als lectors publicacions més petites, més properes, creades i escrites per raons que no tenen res a veure amb el tema econòmic.

Pots pensar “sí, però… i els doblers de la venda dels llibres on va?” Doncs a cobrir les despeses i a publicar nous projectes, de tal manera que uns permetin l’existència dels altres.

Moltes gràcies per llegir-nos!